ניתוח אף
למי מתאים הניתוח, ומה חשוב לדעת לפני שיוצאים לדרך?
למבנה האף שלנו ולצורתו השפעה עוצמתית על מראה הפנים הכללי, וכך הפך ניתוח אף לאחד הניתוחים הפלסטיים הפופולריים ביותר. מטרת ניתוח אף היא ליצור איזון ופרופורציות נכונות בפנים לצורך קבלת מראה הרמוני ואסתטי יותר, ולעתים הוא משמש למטרות רפואיות. מאיזה גיל אפשר לעבור את הניתוח? איך להתכונן לניתוח? איך מתבצע ההליך הרפואי, ומהן התוצאות הצפויות?
מטרת ניתוח אף היא ליצור איזון ולתקן את הפרופורציות של האף ביחס לכל הפנים, ו/או לפתור בעיות נשימה.
התאמתך לניתוח אף תיבדק במסגרת פגישת ייעוץ עם כירורג מומחה של כללית אסתטיקה. מומלץ לעבור ניתוח אף לאחר גיל 17, מאחר שעד אז האף עדיין מצוי בתהליך התפתחות שעלול לשנות את תוצאות הניתוח.
כשמדובר בהליך כירורגי – תמיד קיימים סיכונים. עם זאת, הסיכונים פוחתים בצורה משמעותית אם הניתוח מתבצע על ידי כירורג מומחה ובעל ניסיון.
בשונה ממקומות רבים אחרים, ניתוחים מתבצעים בכללית אסתטיקה אך ורק על ידי רופאים מומחים בא.א.ג. או בכירורגיה פלסטית, מהשורה הראשונה, החברים באיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית או באיגוד רופאי א.א.ג.
ניתוחי אף מתבצעים בכללית אסתטיקה בחדרי ניתוח בסטנדרטים רפואיים מחמירים, הנמצאים תחת פיקוח משרד הבריאות.
עניין חשוב נוסף הוא שחדר הניתוח ערוך גם למצבי חירום, על מנת שניתן יהיה להעניק טיפול רפואי מידי ברמה גבוהה גם במקרה חלילה של סיבוך לא צפוי.
כללית אסתטיקה היא גוף רפואי מוביל בתחומו, ותיק ויציב, שמתחייב להעניק לכם פתרונות, וימשיך לעמוד לשירותכם במשך שנים לאחר הניתוח.
לצד המומחיות והניסיון של הרופאים המומחים בכללית אסתטיקה, מוצע ללקוחות כללית לעבור ניתוח אף בהנחה של עד 70% למבוטחי פלטינום.
תחושת מתח וחששות רבים מלווים בדרך כלל את ההחלטה לעבור ניתוח אף. לא רק בגלל הפרוצדורה הרפואית, אלא גם בשל הציפיות הגבוהות מהתוצאה המיוחלת.
פגישת הייעוץ עם הרופא היא הזדמנות עבורכם לשאול את הכירורג כל מה שעולה על דעתכם בנוגע לניתוח אף.
חשוב שתרגישו בנוח לחלוק כל מחשבה או תהייה עם הכירורג המומחה, כיוון שהוא יוכל לעזור לכם לפוגג את החששות ואת הפחדים.
במסגרת פגישת הייעוץ עם הכירורג המומחה, הוא יבקש לברר אתכם מספר עניינים כדי שיוכל לתת לכם ייעוץ מדויק – שיהלום לא רק את שאיפותיכם בנוגע לניתוח, אלא גם את מבנה האף שלכם ואת מצבכם הרפואי:
לאחר שהכירורג יעריך את מצב בריאותכם ואת מצבכם הרפואי, הוא יוכל להציג בפניכם את הסיכונים הכרוכים בניתוח אף.
הרופא יבחן את האף שלכם, ימדוד באופן מדויק את גודלו ואת צורתו. לאחר מכן הוא יציג בפניכם את האפשרויות העומדות בפניכם, יסביר לכם מהי התוצאה הצפויה מהניתוח, וימליץ לכם על הניתוח המתאים לכם ביותר – בהתאם להעדפות שלכם ולצורת האף שלכם. באותו מעמד האף יצולם ע"י היועצת כמו גם אחרי הניתוח להערכה מדוייקת של התוצאה.
כהכנה לניתוח אף בכללית אסתטיקה, ייתכן שיהיה צורך לבצע בדיקות דם, בהתאם להנחיות הרופא המומחה.
ניתוח אף יכול להתבצע באמצעות הליך פנימי, כלומר החתכים חבויים בתוך האף ואינם גלויים לעין, או בהליך חיצוני, בו מתבצע חתך לאורך ציר האף ברצועה הצרה של הרקמה שמפרידה בין הנחיריים. הרקמה הרכה המכסה את האף מורמת בעדינות, ומאפשרת גישה לעיצוב מחדש של מבנה האף.
הכירורג מעצב מחדש את רקמות האף והעור, וסוגר את החתכים. כאשר יש צורך לשנות את גודל וצורת הנחיריים, מתבצע גם חיתוך בקפלי הנחיריים.
בכל ניתוח פלסטי עשוי להיות פער בין החלום למציאות. כשתוצאות ניתוח אף אינן משביעות רצון – ניתן לבצע ניתוח משלים.
שכיחות הסיכונים הקיימים בניתוח אף היא נמוכה, בהם סיכוני הרדמה, שטפי דם תת עוריים, חוסר סימטריה, הצטברות נוזלים, זיהום, דימום מהאף, והחלמה איטית של החתכים.
כל הסיכונים הכרוכים בניתוח אף יובאו לידיעתכם, והרופא המומחה ידון אתכם עליהם באופן מלא ומפורט לפני מתן הסכמתכם לביצוע הניתוח.
חשוב שתשתפו את הכירורג, ותבררו כל עניין הנוגע לניתוח אף, וכך תוכלו לקבל החלטה מושכלת אם לעבור את הניתוח.
הנפיחות הראשונית שלאחר ניתוח האף צפויה לרדת כעבור מספר שבועות, אך שינויים קלים בעקבות הניתוח ניתן לראות בדרך כלל עד שנה לאחר הניתוח, עם ההתבגרות, טבעי שיחולו שינויים הדרגתיים גם באף, אולם רוב תוצאות הניתוח יהיו קבועות.
האף שלכם ייתמך לאחר הניתוח באמצעות סד פנימי שיוצא למחרת וסד חיצוני שיורד כעבור כשבוע, ולאחר מכן יחבשו אותו כדי להעניק לו הגנה עד להחלמתו.
לאחר הניתוח תקבלו הסבר מפורט איך לטפל באף, אילו תרופות אתם צריכים ליטול, ואילו משחות חשוב למרוח באזור האף כדי למנוע זיהומים ועל מנת לקצר את תהליך ההחלמה.
במשך תהליך הגלדת החתכים שנעשו במסגרת הניתוח, חשוב להימנע מהפעלת לחץ עליהם או משפשוף שלהם, גם אם הם מגרדים ומציקים.
יימסרו לכם הנחיות כיצד לזהות סימנים מדאיגים באף ובתחושה הכללית, ובאילו מצבים יש לפנות בדחיפות לרופא המומחה שניתח אתכם, וכן מתי להגיע לביקור לצורך מעקב ובקרה.
אנו ממליצים לברר עם הרופא המנתח נושאים הנוגעים לתהליך ההחלמה האישי שלך: